​Вольова перемога «Барселони» й іспанський вечір у Мадриді

ПСЖ – Барселона

У середу на «Парк де Пренс» ПСЖ приймав «Барселону». Каталонці прибули на матч після 10-денної перерви у чемпіонаті Іспанії, що дала можливість команді Хаві добре вивчити суперника та підготуватися до гри.

Через травми матч у Парижі за «Барселону» пропустили Бальде та Гаві, а у ПСЖ були відсутні Кімпембе та Мукіеле, Ахтафа пропустив матч через дискваліфікацію.

У стартовому складі «Барси» вийшли: Тер Штеген, Кунде, Араухо, Кубарсі, Кансело, Серхі Роберто, Френкі де Йонг, Гюндоган, Ламін Ямал, Рафінья та Левандовський.

Луїс Енріке сформував свою стартову 11-ку з таких гравців: Доннарумма, Нуно Мендес, Лукас Ернандес, Беральдо, Маркіньос, Вітінья, Фабіан Руїс, Асенсіо, Кан Ін Лі, Дембеле та Мбаппе.

Матч розпочався з максимальних швидкостей та пресингу. Вже на 6-й хвилині Мбаппе отримав пас від Нуно Мендеша в штрафному майданчику, в оточенні трьох гравців «Барселони» нападник намагався пробити, але м’яч пролетів повз ворота.

ПСЖ продовжив атакувати, але їм бракувало чіткості в завершенні. «Барса» компактно захищалася поруч зі своїми воротами, однак у середині першого тайму каталонці перехопили ініціативу. На 23-й хвилині «Барселона» вийшла в атаку з правого флангу, Серхі Роберто віддав передачу на Рафінью, який завдав сильного удару лівою ногою, але воротар парижан дотягнувся та перевів м’яч на кутовий.

Першу жовту картку у матчі отримав Серхі Роберто, іспанський футболіст пропустить наступний матч через дискваліфікацію.

На 37-й Левандовський змістив м’яч праворуч на Ямала, іспанець виконав верхову подачу яка змусила Доннарумму вибігти з воріт на відбивання, але цим вчинком воротар лише допоміг Рафіньї, вінгер з правої ноги пробив у сітку воріт, забиваючи свій перший гол у Лізі чемпіонів УЄФА – 0:1.

У першому таймі гра була рівною, згідно зі статистикою «Барселона» 10 разів ударила по воротах, двічі –у площину, а ПСЖ 8, з яких 3 – у площину воріт Тер Штегена. Втім каталонцям пощастило трохи більше і на перерву вони пішли з перевагою в один м’яч.

На 48-й хвилині Дембеле отримав м’яч у штрафному майданчику та виконав приголомшливий удар лівою ногою, який проскочив повз руку Тер Штегена – 1:1.

На 51-й хвилині ПСЖ пройшов правив флангом, Фабіан Руїс віддав пас на Вітіньйо, який низом пробив у дальній кут воріт – 2:1. Парижани за три хвилини відіграли пропущений м’яч та вирвалися вперед.

На 62-й хвилині «Барселона» зрівняла рахунок: фантастичний пас від Педрі на Рафінью, який вийшов вперед і у дотик влучно пробив на дальню стійку – 2:2.

На 76-й хвилині наставник «Барси» провів подвійну заміну: Рафінья та Френкі де Йонг були замінені на Крістенсена та Феррана Торреса.

Та вже на 77-й хвилині тактичні зміни Хаві спрацювали: Гюндоган виконав навіс з кутового, де Крістенсен першим дотиком до м’яча головою пробив по воротах – 2:3. На 88-й гірчичника отримав Крістенсен, який разом з Серхі пропустить матч-відповідь на домашній арені.

Фінальний свисток зафіксував дуже цінну виїзну перемогу «Барселони». Обидві команди показували рівну гру, про це свідчить статистика ударів у площину воріт (в обох команд по 6), але у цей вечір удача був на боці «синьо-гранатових».

Головний тренер «Барселони» Хаві прокоментував перемогу своєї команди: «Звичайно, це велика перемога, грати на виїзді в Лізі Чемпіонів – це велика перемога. Ми грали дуже добре, особливо в захисті, але тактично ми діяли чудово. Вінгери нам дуже допомогли. Це була важка робота, гра ще попереду, і Париж залишається однією з найкращих команд у Європі на цю мить. Це заслуга академії, що Кубарсі у 17 років, Ламін у 16 років, а також Фермін, який цього сезону вперше потрапив до першої команди, були готові грати тут. Після цього ми лише на півдорозі, це невелика перевага, але це велика перемога. Тепер нам потрібно добре відновитися».

Луїс Енріке,головний тренер «Парі-Сен-Жермен» прокоментував гру так: «Очевидно, що це поразка, якої ми не хотіли. У нас були хороші моменти. Ми протистояли хорошій команді. Ми добре пресингували у другому таймі. Але вони були хороші, і вони повернули собі лідерство. Ми повинні думати про наступний тиждень як про фінал. Очевидно, що нам є над чим працювати та вдосконалюватися. Але зараз увага зосереджена на другому етапі в Барселоні».

Атлетіко Мадрид – Боруссія Дортмунд

У паралельному матчі на арені «Метрополітано» «Атлетіко» зустрівся з «Боруссією Дортмунд». Підопічні Сімеоне дуже сильні вдома, адже саме на домашній арені «матрацники» у попередньому турі вибили срібного призера ЛЧ «Інтер» з європейського турніру, тож у цьому поєдинку вони розраховували лише на перемогу.

Стартовий склад «Атлетіко»: Облак; Моліна, Вітсель, Хіменес, Аспілікуета, Ліно; Льоренте, Коке, Де Пауль; Грізманн і Мората.

Одинадцять гравців «Боруссії» Дортмунд на матч ¼ ЛЧ: Кобель, Райерсон, Хуммельс, Шлоттербек, Маатсен, Кан, Сабітцер, Нмеча, Санчо, Адейємі та Фюллькруг.

Матч розпочався з тотального пресингу господарів. Жахлива помилка «Боруссії» у виході з м’ячем призвела до швидкого гола мадридців: Кобель віддав пас на Маацену на власній половині, Де Пауль обікрав його та забив перший гол у матчі – 1:0.

На 7-й хвилині «Атлетіко» був близький до другого голу: Грізманн віддав передачу на Вітселя, а той вражаючим прийомом виконав потужний удар у ворота суперників, але на цей раз Кобель був готовий та оформив сейв перевівши м’яч на кутовий.

Через несамовиту швидкість та пресинг «Атлетіко» дортмундці почали допускати абсолютно безглузді помилки поруч з власними воротами.

На 32-й хвилині черговою помилкою скористався Самуель Ліно: Дортмундці помилилися поруч зі власним штрафним, м’яч дійшов до Морати, іспанець віддав його на Грізманна, той перекидає його через Рюерсона на Ліно, який навісним ударом переграв Кобеля – 2:0.

Під таким тиском іспанської команди оборона Боруссії розсипається миттєво.

Перший потенційно гольовий шанс «Боруссія» створила на 45+1 хвилині: Санчо отримав м’яч на правому фланзі, а потім виконав удар, але зависоко.

У першому таймі «червоно-білі» значно переважали та завдавали чимало проблем німцям.

Після перерви «Боруссія» почала діяти агресивніше, але «Атлетіко» втримав перевагу.

На 75-й хвилині Кобель здійснив приголомшливий сейв: Грізманн виконав штрафний удар, Ліно добре увімкнутися в епізод та пробив у ворота, але воротар врятував.

На 82-й «Боруссії» все ж вдалось забити: Себастьян Алле отримав від Брандта і з розвороту пробив по воротах – 2:1.

На 87-й хвилині Байноу-Гіттенс з правого боку з-за меж штрафного завдав блискавичного удару, але після відбивання головою Аспілікуета відправив м’яч у хрестовину.

На останній компенсованій хвилині Дортмунд проводив завершальну атаку у матчі, Брандт підстрибнув, щоб направити удар головою у ствір воріт, але м’яч потрапив точнісінько у стійку.

Дієго Сімеоне, тренер «Атлетіко де Мадрид» прокоментував матч: «Я думаю, що всі ігри на цьому етапі будуть дуже рівними, ми бачили це у всіх іграх, і в нашій також. Це дуже складний суперник, з яким ми зіткнемося. У першому таймі, я вважаю, ми переважали, ми провели дійсно хороший матч до 70-ї хвилини. Ми добре контролювали гру і змогли збільшити перевагу. Але у них є ситуації, чудові гравці, і вони зробили рахунок 2-1. У підсумку все могло закінчитися внічию».

Едін Терзіч, тренер дортмундської «Боруссії»: «Все залишається відкритим. Перші 30 хвилин були недостатньо хорошими. Часто на цьому рівні все вже закінчується, якщо ви робите стільки помилок. Але ми не погодилися з цим і досі зуміли показати, на що ми здатні. Сьогодні ми відчули, чого вони хочуть, і тепер ми знаємо, що нам робити вдома».

Новости
Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024