Костін в ООН розповів про злочини Росії в Україні

Читать на русском

Костін в ООН розповів про злочини Росії в Україні

Костін в ООН розповів про злочини Росії в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну зафіксувано 290 випадків сексуального насилля з боку окупантів над українцями. Це 102 випадки насилля щодо чоловіків, 188 – щодо жінок. Серед них 15 зафіксованих випадків згвалтування неповнолітніх обох статей.

Ці випадки відбувались у всіх регіонах, де побували російські війська, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін. Заява прозвучала під час щорічних дебатів Ради Безпеки ООН щодо сексуального насильства, пов’язаного з конфліктами.

Костін заявив, що Росія має бути притягнута до відповідальності за злочини агресії та геноциду, а також за 126 тис. інших воєнних злочинів, які вони вчинили в Україні з 2022 року.

За словами прокурора, називати таке сексуальне насилля випадками недоречно, оскільні це не поодинокі випадки, а свідома тактика загарбників. Сексуальне насильство є систематичною політикою Росії, уточнив він.

"Це тактика підпорядкування, психологічного терору, контролю, примусу, і вона є невід’ємною частиною здійснення намірів РФ на території України", – підкреслив Костін. Він пояснив, що російське насильство спрямоване однаковою мірою на чоловіків і жінок, хлопчиків і дівчат, цивільних осіб і військовополонених.

Костін окремо підкреслив, що російська війна показує "нетипову картину для збройного конфлікту". Вона характеризується невеликою різницею між кількістю актів сексуального насильства, скоєних проти жінок і проти чоловіків.

"Це незаперечний показник того, що воно є частиною агресивної російської політики, у межах якої стать, вік чи статус жертви не мають значення. Росіяни скоюють ці злочини проти будь-кого, хто вважає себе українцем", – пояснив покурор.

Новости
Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024