Мерія Кам’янського знову зливає улюбленій фірмі 18 мільйонів на ремонт доріг асфальтом по ціні х1,5

Департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міської ради Дніпропетровської області 21 березня за результатами тендерів уклав дві угоди з ТОВ «Укравтобуд» про влаштування дорожнього покриття на суму 18 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На цей рік замовили влаштування дорожнього покриття в місті, зокрема на прибудинкових та внутрішньо квартальних територіях. Йдеться про холодне фрезерування, ямковий ремонт, влаштування асфальтобетонного покриття, машинну ліквідацію вибоїн і перевезення сміття.

Роботи оплачуватимуть протягом 120 банківських днів після виконання, тобто десь півроку.

У підсумкових відомостях ресурсів 7,46 млн грн, або 41% загальної вартості підрядів іде на щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу Б марки 2 по 9 179 грн/т (тут і далі ціни та суми вказано з урахуванням 20% ПДВ, і без доставки, яка оплачується окремо).

Як і раніше, ця ціна дуже висока навіть у порівнянні з іншою закупівлею самого Департаменту. Він 1 березня уклав договір на ремонт доріг у Кам’янському з іншою фірмою ТОВ «Дніпроснабгруп». У цьому випадку щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу Б марки 2 коштував 5 400 грн/т, що майже вдвічі дешевше від підряду «Укравтобуду».

На тендерах інших замовників Дніпропетровщини щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу Б марки 2 не знайшовся, але знайшовся якіснішої марки 1. Наприклад, нещодавно на торгах КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міськради його врахували по 6 687 грн/т, що на 27% дешевше. А в лютому на тендері Управління ЖКГ та комунальної власності Синельниківської міськради він коштував 5 900 грн/т, що на 36% дешевше.

Лютневий моніторинг «НІРІ» показує, що на Дніпропетровщині щільний дрібнозернистий асфальтобетон марки 1 коштував 5 785-6 895 грн/т. Ціни там теж із ПДВ без доставки. Це мінімум на 25% дешевше за ціну марки 2 від «Укравтобуду» для Кам’янської міськради.

Фірма «Укравтобуд» отримала підряди без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов. Для участі в торгах необхідно було надати аналогічний договір на поточний ремонт дорожнього покриття/доріг чи влаштування дорожнього покриття, виконаний мінімум на 90% суми. Ще вимагалося мати річний дохід за останній звітний період не менше 90% очікуваної вартості.

Департамент ЖКГ та будівництва Кам’янської міської ради очолює Дмитро Губський.

Після минулої публікації «Наших грошей» про завищені ціни асфальту у підряді мерії Кам’янському у січні Губський виступив на порталі «Sobitie» із запереченнями. Як і зараз, тоді в новині йшлося про щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу Б марки 2 по 9 179 грн/т. Ми тоді повідомили, що «у моніторингу «ДерждорНДІ» теж немає подібних цін на асфальт» у тому сенсі, що там не було взагалі настільки високих цін на будь-який вид асфальту. Навіть найдорожчий щебенево-мастиковий асфальтобетон фіксувався щонайбільше по 7 820 грн/т.

Натомість Губський узяв із відомості ціну пористого крупнозернистого асфальтобетону марки 1 у 6 222 грн/т без ПДВ із доставкою і порівняв з моніторинговою ціною щільного крупнозернистого асфальтобетону марки 1 на бітумах БМП у 5 791-6 850 грн/т із ПДВ без доставки. І з цього зробив висновок, що ціна в Кам’янському близька до середньої. Крім того, що пористий асфальт взагалі не згадувався в новині, таке порівняння некоректне.

Із 8 лютого 2024 року засновником дніпровського «Укравтобуду» значиться його директор Андрій Фандій з Кам’янського. А перед тим фірмою володів Вадим Єрмоленко – чоловік Галини Єрмоленко, яка обіймає посаду директорки Департаменту економічного розвитку Кам’янської міськради з 2017 року. У 2015 році він марно висувався до Дніпропетровської облради від «Опозиційного блоку». Вадим Єрмоленко є засновником КолП «Дніпровський кар’єр» і ТОВ «Дор Трест» одноосібно, а також обслуговуючого кооперативу «Спортивне селище» разом із дружиною, Антоном Чупініним, Валерієм Морозом та Олександром Івановим. Крім того, Вадим Єрмоленко є засновником ТОВ «Дорпромсервіс», Людмила Єрмоленко (ймовірно, мати) – ТОВ «Промдорсервіс», а Віталій Єрмоленко (ймовірно, батько) – ТОВ «Альтінвест» (усі три знаходяться у стані припинення або припинені).

Раніше співзасновником «Укравтобуду» був дніпровець Вячеслав Гончаренко. Він володів фірмами «Дорсервіс-Плюс» (припинено), «Дорінвест» і «Будшляхсервіс» (припиняються).

Із 2019 року «Укравтобуд» натендерив 632 млн грн, переважно в нинішнього замовника.

Новости
Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024