Євгеній Литвак став бренд-амбасадором Ukrainian Whiskey Index "VI KING"

Молодий сучасний письменник України, автор кращої книги XXI сторiччя "Епоха слави i надiї" - Євгеній Литвак став бренд-амбасадором Ukrainian Whiskey Index "VI KING" (Перша українська біржа віскі "6 королів")

Більшість людей, що купують віскі, роблять це тому, що їм подобається смак, вони бажають вiдчути різні смаки i сорти. Проте, все частіше з’являються люди, які купують віскі не для вживання, а для заробiтку. Коли справа доходить до купівлі алкоголю в якості інвестицій, перше, що ви, ймовірно, подумаєте, це гарне вино. Але треба знати,що інвестиційний ринок для віскі вже знаходиться на злеті. Колекціонери вин ризикують тим, що з часом їх напої можуть втратити смак. Вино вередливе і потребує дуже особливих умов зберігання. Інша річ з напоями міцніше. Скажімо, віскі, ром, коньяк, джин або бальзам. Витрачені на них кошти можуть стати надійним капіталовкладенням.
Ті, хто бажають вкласти капітал, повинні розуміти: інвестиційний поріг у справі віскі - мінімум 10, а то і 20 років. При цьому вкладати кошти можна як в пляшки, так і в бочки. Якщо купувати бочки, які в середньому обходяться в 5000$, зростання їх вартості в рік складе мінімум 10%,  віскі категорії single cask (з однієї бочки) з точно вказаним номером бочки дорожчає з кожною випитою пляшкою з цієї партії.
Якщо ви вирішили закласти першу пляшку в майбутню колекцію, слід розуміти: що є предметом інтересу колекціонера, а що - ні. Напевно усі власники "повних зборів" розпочинали з першої пляшки, купленої в сусідньому супермаркеті. Мабуть, колекції так і починаються: з першого кроку, який, як правило, боязкий і часто помилковий. Одна пляшка, друга.. Потім просите свого товариша привести з далекої країни пляшку, потім іншого. Колекція росте. Але вона не варта ніякого інтересу, окрім особистої симпатії. А ось коли в колекції з’являються раритетні пляшки, або з лімітованого релізу віскі - це вже вигідна інвестиція і цікава пропозиція для інших колекціонерів. Так-так, не усі колекції збираються тільки для особистого задоволення, багато людей розглядають їх, як прибуткові проекти.
Але в чому тоді, запитаєте ви, ідея такого колекціонування, щоб воно було вигідне до перепродажу? Адже тодi втрачається сенс: знайти рідкісну пляшку, щоб продати її? А ось тут нагадуємо головне правило колекціонера: купуй дві однакові пляшки. Ще краще - три. Навіщо? Відповідь проста: одну випити (колекціонеру завжди кортить вiдчути цей неповторний i дивовижний смак). Другу - поставити на почесне місце в шафі. Третю - вигідно продати, щоб окупити частину витрат за перші дві.
Євгеній Литвак почав збирати власну приватну колекцію віскі, чим ділиться у соціальних мережах:
- Колекціонування - надзвичайно захоплююче хобі, яке затягує азартну людину. Деякі захоплення потребують багато витрат. До таких коштовних хобі відноситься колекціонування алкоголю. Я не вживаю, а колекціоную елітний алкоголь. Тiльки насолоджуюся самим фактом наявності у себе якихось особливо рідкісних екземплярів. Я ділитимуся з вами досвідом в зборi колекції, своїм баченням трендів і критеріями правильного вибору. Інтерес до віскі неухильно росте впродовж багатьох років. Одна з причин - зростаюче багатство на Далекому Сході, де віскі вважається продуктом преміум-класу, ознакою смаку і вишуканості. Мій погляд на цей напій буде схожий на погляд колекціонера рідкісних предметів мистецтва, старовинної зброї чи коштовностей. На моїй сторінці, почнуть з’являтися новi пости про моє захоплення. Я згадуватиму "той самий віскі", який не може бути випитий, як не може бути знята шкура з далекосхідного леопарда. Віскі, якого залишилося так мало... Віскі - артефакт, віскі - антикваріат, віскі - інвестиція, нарешті.

Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024

Роман Терещенко загинув: прощання з героєм на Полтавщині
07.03.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024