Гуменюк: Вибух у Джанкої міг завадити росіянам повністю спорядити кораблі "Калібрами"

Читать на русском

Гуменюк: Вибух у Джанкої міг завадити росіянам повністю спорядити кораблі "Калібрами"
Гуменюк: Вибух у Джанкої міг завадити росіянам повністю спорядити кораблі "Калібрами"

Російські війська могли повністю не спорядити свої ракетоносії "Калібрами" після вибухів у Джанкої. Йдеться про надводні ракетоносії.

Об этом сообщает Криминал РУ

Про це повідомила начальник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, корабельне угруповання ворога досить потужне, ворог вивів у Чорне море на бойове чергування 15 кораблів, серед яких три ракетоносія — два надводні та один підводний.

"Вчора вони посилили корабельне угруповання. Це може говорити про те, що ворог намагається тримати нас у напрузі. Незважаючи на те, що надводні кораблі можуть бути не споряджені, оскільки "джанкойський вантаж" не дістався пункту призначення", — сказала Гуменюк.

Вона пояснила, що маються на увазі "Калібри", які маркуються як "НК" — надводні. Це говорить про те, що ракетоносії, які заходили до пункту базування в очікуванні того ж "вантажу", можуть бути не повністю споряджені. Але вона зазначила, що є і підводний човен, що становить потужну небезпеку.

"Хоча на підводному човні лише чотири ракети, але вони високоточні і можуть бути застосовані по особливо важливих об’єктах", — каже Гуменюк.

Але вона додала, що наявність ракетоносіїв на бойовому чергуванні означає про можливу готовність окупантів до ракетного удару з різних напрямків.

"Оскільки розосередження зусиль протиповітряної оборони на повітряні ракетоносії, надводні та підводні і, ймовірно, "Шахеди" — це і є головне завдання ворога сьогодні. Вони іншої тактики для себе поки не придумали, як тільки розгалужувати всі загрози, щоб ППО не встигала спрацьовувати, але ми все одно встигаємо", — підсумувала Гуменюк.

Источник: Собеседник

Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024

Роман Терещенко загинув: прощання з героєм на Полтавщині
07.03.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024