Українцям у Швейцарії тепер буде важче отримати захист

Читать на русском

Українцям у Швейцарії тепер буде важче отримати захист

Українцям у Швейцарії тепер буде важче отримати захист

За даними журналістів, влада Швейцарії зробила для себе "відкриття" — деякі громадяни, які хочуть отримати статус біженця, використовують фальшиві або незаконно отримані українські паспорти.

У Швейцарії українські громадяни, які претендують на статус біженця (S), стикаються з серйозними труднощами через сповільнення процесу розгляду заяв цього року. За останніми даними, відмову в наданні статусу захисту отримав кожен п’ятий український претендент. Про це повідомляє видання SRF.

Раніше спеціальний міграційний режим для українських біженців у Швейцарії забезпечував швидке та безпроблемне отримання статусу захисту без зайвих бюрократичних процедур. Однак поточного року система зіткнулася з уповільненням, на відміну від її ефективної роботи в попередньому періоді.

На початку 2023 року 97% заявок на отримання статусу захисту S було схвалено, а рішення ухвалювали в середньому протягом двох тижнів. Однак ситуація суттєво змінилася у 2024 році, і починаючи з початку року тривалість процедури розгляду заявок збільшилася в рази.

У січні 2024 року кількість відмов у наданні притулку значно зросла. Згідно з даними за цей місяць, кожне третє рішення, ухвалене міграційними службами, було негативним. Протягом першого кварталу року лише 80% заяв про надання притулку були задоволені. Це свідчить про те, що кожен п’ятий біженець з України, який претендує на статус S у Швейцарії, отримав відмову від міграційних органів.

У джерелі підкреслюють, що для отримання посвідки на проживання у Швейцарії використовуються фальшиві або незаконно отримані українські паспорти. Це відкриття викликало занепокоєння, що особи, які шукають захисту в цій країні, не всі можуть мати на нього право.

Наразі процес розгляду документів за заявами про надання захисту в Міграційному відомстві (SEM) збільшився майже до трьох місяців. Це призвело до різкого зростання кількості нерозглянутих справ, яка зараз становить 6 376. Цей показник практично відповідає кількості справ на початковому етапі військових дій. Для вирішення цієї проблеми 38 співробітників наразі працюють над опрацюванням цих заяв.

Новости
Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024