Ексзаступника Табачника і Єрмака пропонують на посаду ректора одного зі столичних університетів

Читать на русском

Ексзаступника Табачника і Єрмака пропонують на посаду ректора одного зі столичних університетів

Ексзаступника Табачника і Єрмака пропонують на посаду ректора одного зі столичних університетів

18 квітня ексзаступника голови Офісу Президента Олексія Дніпрова висунули на посаду ректора Київського університету будівництва і архітектури.

Про це йдеться на офіційній Facebook-сторінці вишу.

Аналітик громадської ініціативи “Голка” Георгій Могильний наголошує, що Дніпрова звільнили з посади в Офісі президента, щоб він йшов на посаду ректора просто як громадянин:

Як Дніпров став кандидатом на посаду ректора?

Георгій Могильний qkxiqdxiqdeihrant

Георгій Могильний

Аналітик громадської ініціативи “Голка”

Тут не треба забувати про те, що до того, як пропрацювати заступником Єрмака, Дніпров попрацював в адміністрації і за часів Порошенка. А до того був заступником скандального ексміністра освіти Дмитра Табачника, якого засудили заочно до 15 років за державну зраду. Що цікаво, Дніпрова призначили спершу головою наглядової ради, яка зараз висуває його в ректори. Це сталося 21 лютого цього року. Одразу через місяць оголосили конкурс на посаду ректора. 1 квітня університет звернувся до Міністерства освіти, аби змінити склад наглядової ради, зрозуміло, що в Дніпрова виник би конфлікт інтересів і його треба було виводити зі складу наглядової ради. І от 5 квітня склад наглядової ради змінили і виключили Дніпрова і ексзаступник Табачника тепер… “нейтральний” кандидат на посаду ректора.

Скрин: з Facebook-сторінки Київського університету будівництва і архітектури

Варто уваги, що у складі наглядової ради досі залишається нардеп, який був обраний від нині забороненої партії ОПЗЖ Дмитро Ісаєнко. Торік НАБУ вручило політику підозру у справі щодо незаконного заволодіння ділянкою у розмірі 8 га у Києві.

Як пов’язані Дніпров, Ісаєнко та Шуляк?

Анна Кирій

Анна Кирій

архітекторка, заступниця голови Архітектурної палати України.

Корупція в Україні виглядає так: один з найкрупніших забудовників — Ісаєнко — керує трьома з чотирьох організацій, які видають сертифікати учасникам будівництва і на додачу входить в цю наглядову раду. Одночасно він є секретарем профільного комітету Верховної Ради, який очолює голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк. Разом з нею лобіює скандальну містобудівну “реформу” 5655, яку написали під забудовників, що має всі ознаки картельної змови. А стенограми із засідання щодо обговорення “реформи” зникають в секретаріаті, який очолює Ісаєнко. Усунути його з посади в комітеті може парламент, але цього на третьому році війни не роблять. І тепер ми бачимо як ексзаступника Табачника намагаються поставити на керівну посаду одного з університетів, а Ісаєнко залишаєтся у наглядовій раді.

У 2022 році скандальна законодавча ініціатива 5655 не була б прийнята, якби не голоси нардепів з ексОПЗЖ, зокрема і Дмитра Ісаєнка. “За” проголосували 228 нардепів при мінімально необхідній кількості 226 голосів.

За кілька місяців до цього голосування Шуляк назвала співпрацю у парламенті з представниками ОПЗЖ конструктивною. Президент Володимир Зеленський проєкт 5655, який розкритикували Європарламент та Єврокомісія, не підписав, зазначивши, що це його особисте рішення.

Наприкінці 2023 року в уряді з’явилася постанова-клон містобудівної “реформи”, яку наразі намагаються провести через Кабмін всупереч закону і подають це як урядовий експеримент. Авторкою документу, який з’явився на сайті Міністерства інфраструктури, є Олександра Марушева, яка друкувалася в “Уральському віснику”. Співавторами її наукових робіт були особи, пов’язані з Ісаєнком.

Новости
Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024