«Настане день, закінчиться війна». На регіональних закупівлях харчів з приховуванням ціни палають страсті за мільйони

КУ «Хмельницький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» провів закупівлю «продуктових наборів» по формулі, яка не передбачала розкриття ціни окремих продуктів в складі цих наборів. Вказано лише що набор з 14 продуктів коштує 580 гривень.

Об этом сообщает Russian Post


2 березня замовник уклав угоду з ПП «ТД «Солодкий світ» на постачання «продуктових наборів» особам, які перебувають у складних життєвих обставинах (похилого віку, переселенці тощо). Ціна угоди склала 9,8 млн грн, що лише на 2% нижче від очікуваної вартості замовника, повідомляється в системі «Прозорро».


Разом з тим, на тендер подавало дешевшу на мільйон пропозицію ТОВ «НВФ «Віконт» – 8,8 млн₴ Це була суттєва знижка 12%.


Однак замовник відхилив цю фірму через відсутність різних санітарно-гігієнічних документів: працівники мали пройти гігієнічне навчання, підтвердження проведення аналізів по виявленню бактеріального забруднення методом змивів на поверхностях, що контактують з харчами (кузов авто, пакувальних столів, фасувальної тари). Плюс учасник не мав у штаті власного водія-експедитора і дав посвідчення на якість згущеного молока без дати виготовлення продукції.


Нюанс полягав у тому, що всі продукти у цьому наборі мають заводську упаковку – олія, рис, чай, тушонка, згущонка, крупи тощо. Тому відхилений учасник обурився – які змиви з тари? Продукти абсолютно захищені від зовнішнього середовища! Плюс учасник навіть терміново відправив своїх співробітників на гігієнічне навчання.


Але замовник був невмолимий. І це викликало низку епістолярно-емоційних випадів у розділі вимог в «Прозорро» (правопис автора збережено):


«настане день,закінчиться війна.»

«Таке враження,що на тебе вилили відро помиїв. Більш зневажливого ставлення до Учасника,більш цинічної та зухвалої спроби відхилення пропозиції,за будь яку ціну,рідко де зустрінеш. В цьому ,Хмельницький терцентр,в перших рядах.на чолі з Коломієць,самої,або її покровителів. Жага наживи затьмарює все. ОК. Виклик прийнято».

«По якому закону?Ви ще вишиванку надягніть.Ви ж не дали відповідь ні на одне моє питання.По закону,відхиляти пропозицію Переможця,по видуманим причинам?За які здобутки люди отримують такі посади?Напевно по принципу»нам не нужны грамотные,нам нужны преданые»Як що побачите десь хлопчину,без руки,або ноги,то скоріш за все,він стоїть в черзі на протез. На сьогодні сучасний протез ноги з коліном коштує вад 5000 долларів,з руками набагато складніше.Є 4 категорії протезів рук,це косметичний(кусок пластика,схожий на руку),тяговий(механічний,з крючком,або щипцями) монобіоніка(з максимально 12 видами хватів)жива рука має 28 основних хватів,та біонічний ,з максимально 24 видами хватів.Так ось,держава фінансує перших два види,вони вартують до 10 000 гривень,але максимум заміняють руку на 5%,а два останні вартують від 400 000 грндо 1000 000 гривень.Ці протези заміняють до 50% функцій руки. Але на них у Держави немає коштів,бо їх намагаються вкрасти і ці кошти збирають волонтери,по копійкам,діти компот продають,допомагають таким чином,та інше. Але ,бажаючих так багато ,що зібрати кошти не виходить відразу.Я сам без протезу,бо у людей ще гірше. Тому і черга.А вони боронили також і ваші пишні форми,а зараз «блискавку»на куртці ,не кажучи про шнурки на берцях.не можуть застегнути.Один мільйон,це МІНІМУМ ЧОТИРИ НОГИ,АБО ДВІ РУКИ. Сумна арифметика? То як що ВИ ХОЧЕТЕ ЗАБРАТИ ЇХНІ ПРОТЕЗИ,ТО ЗАБЕРІТЬ І ЇХНІ ХВОРОБИ.Якщо хвороб для вас багати,то поділіться .Розумію,говорити про це ,зараз не на часі,АЛЕ НАСТАНЕ ДЕНЬ,ЗАКІНЧИТЬСЯ ВІЙНА.Це так,лірика. А ,як що по справі,то при розгляді пропозиції другого Учасника,зверніть увагу на пластівці вівсяні.Всього найкращого,по своєму відхиленню ,скаргу в АМКУ подавати не буду.Бажаю всім миру».



«Наші гроші» власноруч спробували підрахувати скільки б коштував набір продуктів від переможця закупівлі «Солодкого світу». Ціна набору 580 гривень відповідає ринковій, якщо орієнтуватись на ціни в магазинах. Але оскільки в закупівлі мова йде про постачання 17 тисяч наборів, тобто олію, муку, тушонку та інші продукти потрібно закупляти тонами, то мова йде про дрібно-оптовий ринок. А на цьому рівні ціни очевидно дешевші ніж у роздрібних магазинах. Вочевидь саме тому відхилена фірма «Віконт» змогла запропонувати суттєву знижку 12%.


Вінницьке ПП «ТД «Солодкий світ» належить Вікторії Гладько.


Керівником комунальної установи «Хмельницький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» є Дмитро Старцун. У нього був власний ФОП по роздрібній торгівлі овочами.


За даними системи «Youcontrol», Дмитро Старцун очолював вінницьку організацію партії «Команда Симчишена». Це був регіональний проект названий прізвищем Олександра Симчишина («Свобода»), який з 2015 року є мером Хмельницького. У 2020 році «Команда Симчишина» виграла місцеві вибори з результатом 57%.


Житомирське ТОВ «НВФ «Віконт» належить Сергію і Марині Клинчукам.

Источник: Охота на акул

Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024