У Кривому Розі підняли на поверхню 854 шахтарі, які були заблоковані після рашистської атаки по місту

У Кривому Розі вночі підняли на поверхню 854 шахтарі, які застрягли під землею після чергової рашистської атаки на місто, повідомив вранці голова міської військової адміністрації Олександр Вілкул.

Об этом сообщает Проект РУ


«До 2 години ночі завершено рятувальну операцію з підйому шахтарів. Усі 854 працівники піднято на поверхню», — повідомив він уже вранці.


Гірники застрягли під землею на чотирьох шахтах через знеструмлення Кривого Рогу після ракетних ударів по Дніпропетровській області.


Загалом в місті о 04:40 вдалося відновити електропостачання в районі 17-го кварталу. Однак на ранок без електропостачання залишалось понад чотири тисячі споживачів району "старого "ПівнГЗК". Роботи по відновленню електропостачання в місті ще тривають.


Вночі у Криворізькому районі окупанти обстріляли із «Ураганів» Зеленодольську громаду — у селі Велика Костромка зруйновано спортивну залу ліцею.


Також внаслідок обстрілів Нікопольського району у місті Нікополь пошкоджено заправку та магазин. У Червоногригорівській громаді кілька будинків зруйновано, близько 10 пошкоджено. Виведені з ладу газопроводи та лінії електропередач.


Нагадаємо, що внаслідок масованої російської ракетної атаки по Україні у понеділок, 10 жовтня, загинуло 19 людей, ще 105 були травмовані. Також пошкоджено критичну інфраструктуру у дванадцяти областях та місті Києві.


Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.


По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.


ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.


В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.


Веніамін Цвєтков

Источник: Руспрес

Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024