Естонія не висилатиме українців з недійсними паспортами

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Естонія не планує висилати до України громадян України, які законно мешкають в Естонії, і тікали через війну. Це стосується і чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані на Батьківщині.

Про це заявила радниця відділу політики громадянства та міграції Міністерство внутрішніх справ Естонії Аннелі Вікс, повідомляє видання ERR.

– Мобілізація — це питання, що стосується держави та її громадян. Міністерство внутрішніх справ не планує примусової репатріації громадян України, які законно мешкають в Естонії, втекли через війну, у тому числі громадян України, які належать до цільової групи можливої української мобілізації, – заявила Вікс.

Станом на 26 квітня дозвіл на проживання в Естонії на підставі тимчасового захисту мали 6500 українських чоловіків віком 18-60 років.

За словами представниці МВС Естонії, якщо громадяни України мобілізаційного віку не зможуть обміняти свої прострочені паспорти на нові в посольстві України, вони втратять можливість подорожувати.

– Однак відсутність чинного проїзного документа не обмежує можливості подання заяви на отримання або продовження посвідки на проживання (у тому числі на підставі тимчасового захисту). Чинний порядок також допускає ідентифікацію або підтвердження особи на підставі інших доказів. Однак іноземець не може звернутися за візою за відсутності справжнього проїзного документа, – додала Вікс.

Станом на кінець квітня в Естонії дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту мали майже 31 000 біженців з України.

BAGNET нагадує, з 23 квітня українським чоловікам за кордоном призупинили надання консульських послуг за наказом МЗС України.

Підготував: Сергій Дага

Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024