"Щоб не виникало питань": Шмигаль доручив розробити нову постанову про бронювання від мобілізації

денис,шмигаль

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену постанову про бронювання військовозобов’язаних та визначити вичерпний перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури.

Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів 9 квітня, передає Інтерфакс-Україна.

"Обороноспроможність – пріоритет номер один. Щотижня приймаємо рішення, які посилюють нашу державу. Одночасно розуміємо, що ефективна оборона – це синергія зусиль фронту та тилу. Наші військові захищають Україну на передовій, але для їх забезпечення необхідна працююча економіка та інфраструктура", – наголосив Шмигаль.

За словами прем’єра, одним із ключових питань у цьому напрямі є справедливе та раціональне бронювання військовозобов’язаних, працівників підприємств, які справді критично важливі.

"Тут не повинно бути жодних спекуляцій та маніпуляцій. Тому доручаю профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання та визначити вичерпний перелік об’єктів та підприємств критичної інфраструктури", – заявив голова уряду.

За його словами, потрібні чіткі та зрозумілі критерії, щоб "ні у військових, ні у суспільства не виникало жодних питань, чому ті чи інші люди заброньовані у нашій державі".

Згідно з законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", бронюванню підлягають військовозобов’язані, що працюють на підприємствах, в установах і організаціях, які критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Водночас порядок бронювання під час дії військового стану визначає, що кількість заброньованих повинна становити до 50% від кількості військовозобов’язаних підприємства, установи та організації.

Раніше Міністерство культури підтвердили статус критично важливих для економіки телеканалам, які беруть участь у єдиному телемарафоні "Єдині новини". Їхні працівники мають відстрочки від мобілізації. Також Мінкульт надав такий статус держпідприємству "Пересувний цирк України".

Крім того, Міністерство молоді та спорту визнало критично важливими Українську асоціацію футболу (УАФ), а також ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь" та "Шахтар".

Автор: Юлiя Недашківська

Новости
Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024