среда16 октября 2024
ukr-mafia.com

Фізичний захист енергооб’єктів посилять,

14:33 03-03-2023
шмигаль

Україна має проєкти посилення фізичного захисту генерації й енергетичної інфраструктури та активно впроваджуватиме їх протягом усього року в рамках підготовки до наступного опалювального сезону.

Об этом сообщает Дедал


"Протягом весни-літа минулого року ми вже розробили відповідні проєкти захисту енергооб’єктів від бетонних накриттів до підземних заглиблень на рівень, достатній, щоб ні дрони, ні ракети не могли пошкодити розподільчу мережу. Ми цю роботу проводитимемо протягом року, готуючись до наступного опалювальному сезону. Крім цього, ми вживатимемо технологічних заходів для захисту наших генеруючих установок. Деякі з них уже запроваджено", – сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на пресконференції, передає Інтерфакс-Україна.

Шмигаль уточнив, що на багатьох електро- та теплогенеруючих станціях встановлені системи протиповітряної та протиракетної оборони, що "також дозволило захищати їх протягом опалювального сезону та пройти його".

Шмигаль зазначив, що наступного опалювального сезону рівень фізичного захисту енергооб’єктів буде зовсім іншим, ніж був на жовтень 2022 року.

Крім того, прем’єр повідомив, що уряд сьогодні дуже активно працює з Міжнародним кримінальним судом із покарання Росії за злочини проти цивільного населення та інфраструктури, підтвердивши, що до цього процесу також буде залучено Іран, на який Україна подасть скаргу до зазначеного суду.

"Іран сьогодні є співучасником цих злочинів через те, що надає свою зброю, засоби знищення цивільної інфраструктури та цивільних людей, і ми переконані, що Іран нестиме солідарну відповідальність з РФ за ці злочини", – наголосив прем’єр.

Источник: Новости РУ