Ексначальник управління СБУ Харківщини може отримати довічне за держзраду: розслідування завершено. Баканову ніщо не загрожує



Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування відносно колишнього керівника управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна.

Об этом сообщает Компромат PRO


Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Дудіна підозрюють у державній зраді та вчиненні кримінальних правопорушень проти встановленого порядку несення військової служби.

Йому загрожує довічне ув’язнення. Після ознайомлення стороною захисту справу передадуть до суду.

Встановлено, що експосадовець напередодні 24 лютого 2022 року знав про високу ймовірність почату повномасштабного наступу на територію України збройних сил РФ. Але замість організації роботи щодо протидії ворогу, він фактично зайнявся саботажем.

Вважаючи, що наступ буде успішним й сподіваючись, що це буде враховано окупаційною владою РФ, керівник спецслужби прикордонного регіону зайнявся підривною діяльністю проти України, що заподіяла шкоду обороноздатності та державній безпеці, зазначають у ДБР.

Зокрема, він спробував усунути голову Харківської обласної державної (військової) адміністрації від виконання покладених на нього обов’язків. Метою цього акту було перешкодити здійсненню керівником ХОДА необхідних заходів правового режиму воєнного стану та намагання захопити державну владу в регіоні.

Також він через ЗМІ дискредитував чинну владу Харкова та області, надаючи неправдиву інформацію. Намагався паралізувати й органи безпеки регіону – для цього він перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони регіону.

Крім того, умисно не забезпечив виконання покладених на УСБУ в Харківській області завдань та за відсутності жодних законних підстав віддав наказ особовому складу УСБУ в Харківській області покинути адміністративне приміщення УСБУ та територію Харкова.

За даними слідства, Дудін умисно створив умови для здачі ворогу наявних на зберіганні в адміністративній будівлі УСБУ в Харківській області зброї, бойових припасів, засобів забезпечення бойових дій, засобів індивідуального захисту військовослужбовців.

До того ж, в умовах воєнного стану, самовільно залишив місце несення служби без поважних причин.

Нагадаємо: 29 травня 2022 року президент Володимир Зеленський звільнив очільника управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна за недбале виконання службових обов’язків і пообіцяв йому розслідування правоохоронців.

Тоді президент заявив, що Дудін "не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто".

11 вересня стало відомо, що Дудіна затримали за підозрою в державній зраді.

Нагадаємо: ДБР не розслідує діяльність Баканова, друг дитинства Зеленського розвалив роботу СБУ без порушень.

«Аргумент»


Источник: Тема РУ

Новости
Нобелівські лауреати закликали не визнавати Путіна президентом й збільшити допомогу Україні
27.03.2024

Латвійська airBaltic готова відновити польоти до та з трьох українських міст, як тільки дозволять безпекові умови
26.03.2024

Латвійська airBaltic готова відновити польоти до та з трьох українських міст, як тільки дозволять безпекові умови
26.03.2024

Зарплата в 259 млрд грн и "собака-погрызяка": курьезы в декларациях чиновников
25.03.2024

Про розкрадання лісового господарства у Кутівській філії ДПСліси України директором Юрієм Соймою
21.03.2024

Азарова судитимуть за держзраду і антиукраїнські меседжі в Telegram
21.03.2024

Голод у Газі через обмеження Ізраїлю на ввезення гумдопомоги може вважатися воєнним злочином – ООН
20.03.2024

Путін програє Буданову. І не тільки вибори
19.03.2024

ЄС до кінця березня передасть Україні половину з обіцяного мільйона снарядів
19.03.2024

Шольц решил не поздравлять Путина с "переизбранием"
18.03.2024