Туреччина та Іран домовляються про постачання газу

Читать на русском

Туреччина та Іран домовляються про постачання газу

Туреччина та Іран домовляються про постачання газу

В умовах санкційного тиску на Росію та обмеження можливостей здійснення платежів за російські енергоносії, Анкара веде перемовини з Тегераном про продовження угоди щодо постачання іранського газу в Туреччину та розширення співробітництва в енергетичній сфері.

Про це повідомляє турецьке видання Sabah.

“Імпорт природного газу з багатьох різних джерел необхідний для забезпечення безперебійного постачання природного газу в Туреччину. Іран також є дуже важливим постачальником у цьому сенсі”, – сказав міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Алпарслан Байрактар після зустрічі в Тегерані з міністром нафти Ірану Джевадом Овджі.

Турецький міністр заявив, що тривають переговори щодо нового періоду 30-річної газової угоди між двома країнами, яка закінчується у 2026 році.

“Сподіваюся, у наступному періоді ми швидко завершимо переговори, які ми розпочали сьогодні і зможемо зробити кроки, які просунуть цю угоду про постачання газу ще далі”, – сказав міністр.

Заявивши, що під час зустрічі також обговорювалися інвестиційні питання, Байрактар повідомив, що турецький приватний сектор зацікавлений у розвитку видобутку природного газу та інвестуванні в інфраструктурні проєкти природного газу.

За словами іранського міністра, Туреччина та Іран посилять співпрацю в галузі енергетики.

«Ми обговорили питання розширення співробітництва в енергетичній сфері між Туреччиною та Іраном і здатність турецьких компаній інвестувати в енергетичну сферу в Ірані. Нам були представлені провідні компанії Туреччини з цього питання, і ми розпочнемо наш працювати над розширенням співпраці, починаючи з сьогоднішнього дня», – сказав Джевадом Овджі.

Іранський міністр також додав, що вони готові розширити співпрацю в розробці родовищ нафти і природного газу, нафтових об’єктів і нафтохімічного сектору.

Новости
Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024