Кауфман та Філіп Морріс навчать, як "прикурювати" з бюджету на мільярди

Читать на русском

Кауфман та Філіп Морріс навчать, як

Кауфман та Філіп Морріс навчать, як "прикурювати" з бюджету на мільярди

Одеський махінатор Борис Кауфман, якому світить тривалий термін у в’язниці за організацію злочинного угрупування в Одесі та крадіжку комунального аеропорту, продовжує грати "по-великому".

Як монополіст дистрибуції тютюнової продукції в Україні з часів, коли його «Тедіс» ще був підрозділом російського «Мегаполісу» збройового барона Ігоря Кесаєва, вступивши в змову з монополістом українського тютюнового виробництва Philip Morris International (спонсор війни, який сплачує податки до бюджету РФ), Кауфман вирішив збагатитися рахунок зниження податку на електронні сигарети на 20%.

Спочатку планувалося, що зменшення акцизу на «айкоси» (як просторічно називають електронні сигарети) принесе Philip Morris та Кауфману 15 млрд грн до 2028 року, а потім приноситиме не менше 5 млрд грн щорічно. Відповідний законопроект №11090 було передано лобістами до Міністерства фінансів і надалі пропущено через засідання Кабінету міністрів, який надіслав документ на затвердження до Верховної Ради.

Після того як ідея тютюнових монополістів вкрасти 15 млрд+ у країни, що воює, набула публічного розголосу, Кауфман і Philip Morris вирішили «грати на пониження». Куплений ними народний депутат «Слуги народу» з когорти колишніх «лігозмішників» Ігор Кривошеєв зареєстрував у Верховній Раді альтернативний законопроект №11090-2, у якому зниження акцизної ставки на електронні сигарети пропонується не лише 20%, а лише 10%. Той самий крадіжка мільярдів з бюджету, але в менших масштабах.

Верховній Раді пропонується з двох зол вибрати менше, торгуючись між потребами військового бюджету та потребами гаманців Кауфмана та бенефіціарів Philip Morris.

У березні дефіцит держбюджету України вперше перевищив 100 млрд грн, склавши 103 млрд₴ Загалом, за перший квартал 2024 року дефіцит держбюджету становив 197 млрд₴ На тлі цих новин останнє, про що можуть думати народні депутати, – це зменшення податкового навантаження. До чого для кого? Кауфман – вічний монополіст у дистриб’юції тютюнових виробів, звинувачений у важких кримінальних діяннях і перебуває під слідством за кількома епізодами. Філіп Морріс – визнаний міжнародний спонсор війни, який на третій рік повномасштабного вторгнення залишається працювати в РФ та сплачує податки до російського бюджету, з якого фінансується путінська армія та вбивства українців.

У разі ухвалення будь-якого із законопроектів про зниження акцизного податку, які Кауфман та Philip Morris лобіюють у парламенті, військовий бюджет втратить мільярди, які осядуть у кишенях тютюнової мафії і лише зроблять багатшими спонсора путінської війни. Хто із народних депутатів хоче поставити під цим свій підпис кров’ю українців?

Автор: Оксана Полонюк

Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024

Роман Терещенко загинув: прощання з героєм на Полтавщині
07.03.2024