ЗМІ: США у липні планують провести саміт з Японією та Південною Кореєю

Президент США Джо Байден (по центру), прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда (праворуч) і президент Південної Кореї Юн Сук Йоль (ліворуч) виступають під час пресконференції на тристоронньому саміті в Кемп-Девіді, серпень 2023 року

Уряд США готує тристоронні переговори з лідерами Японії та Південної Кореї в липні з нагоди саміту НАТО у Вашингтоні, повідомляє японське агентство Kyodo з посиланням на дипломатичне джерело.

Очікується, що президент США Джо Байден обговорить з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісіда та президентом Південної Кореї Юн Сук Йолем низку питань, включаючи посилення стримування зростаючого впливу Китаю та ядерних і ракетних загроз Північної Кореї, а також покращення співпраці з НАТО, повідомило джерело.

Очікується, що Байден офіційно запросить Кісіду відвідати Сполучені Штати в липні під час саміту, запланованого на 10 квітня у Вашингтоні.

За даними видання, порядок денний липневого саміту включатиме зміцнення оборонного співробітництва між їхніми силами та плавний обмін інформацією, а також розширення їхнього співробітництва у сфері кібербезпеки. Ймовірно, вони також обговорять свою відповідь Росії, яка поглиблює військові зв’язки з Північною Кореєю та продовжує війну проти України.

Як пише агенція Reuters, речник уряду Японії у понеділок заявив, що не встановлено розкладу зустрічі лідерів США, Японії та Південної Кореї.

Офіс президента Південної Кореї не відповів на запит про коментар. Посольство США в Японії відмовилося від коментарів.

У серпні минулого року три країни провели перший окремий тристоронній саміт у резиденції президента США в Кемп-Девіді. Там вони домовилися проводити щорічні тристоронні зустрічі між лідерами.

Кісіда та Юн відвідували саміти НАТО у 2022 та 2023 роках, оскільки альянс намагався зміцнити відносини з індійсько-тихоокеанськими партнерами, включаючи Японію та Південну Корею.

Форум

Новости
Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024