Окупанти не припинять атакувати енергосектор України, – Галущенко

Читать на русском Read in English

Окупанти не припинять атакувати енергосектор України, – Галущенко

Окупанти не припинять атакувати енергосектор України, – Галущенко

На засіданні Координаційної групи G7+ міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що росіяни не припинять атакувати енергосектор – тож Україні потрібна допомога у відновленні.

28 березня міністр енергетики України Герман Галущенко взяв участь у черговому засіданні високого рівня Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України.

Очільник Міненерго поінформував учасників зустрічі про наслідки атаки росіян на об’єкти української енергетичної інфраструктури 22 березня 2024 року, що стала наймасованішою з початку повномасштабної війни.

“Руйнувань зазнала теплова- та гідрогенерація. Значна частина потужностей потребуватиме для відновлення тривалого часу. Також було пошкоджено ключові підстанції”, – зазначив міністр.

Герман Галущенко наголосив, що наразі готується список нагальних потреб для відновлення потужностей енергетичних компаній державного і приватного секторів, що постраждали від атаки. Цей перелік передадуть партнерам для опрацювання.

“Ми розуміємо, що росіяни не зупиняться і продовжуватимуть атаки. З огляду на це, нам потрібно здійснювати ремонти. Але, окрім відновлення, маємо думати про те, у який спосіб ми можемо швидко наростити потужності генерації. Найшвидший вихід – це маневрові потужності, особливо важливі для таких регіонів, як Харків та Одеса”, – наголосив очільник Міненерго.

Герман Галущенко подякував міжнародним партнерам за допомогу українському енергосектору, завдяки якій вдалося здійснити масштабну ремонтну кампанію минулого року і забезпечити стабільне проходження нинішнього опалювального сезону.

“Але тепер перед нами нові виклики. Тому важливо продовжувати нашу співпрацю, щоб бути готовими до наступної зими”, – зазначив міністр.

Для посилення безпеки енергетичних об’єктів Герман Галущенко звернув увагу на важливість нарощування потужностей української ППО та покращення фізичного захисту енергетичної інфраструктури. Окремо Герман Галущенко акцентував на необхідності збільшення можливостей імпорту електроенергії в Україну для забезпечення стійкості енергосистеми.

Учасники засідання підтвердили готовність і надалі допомагати українському енергосектору. Заступник Державного секретаря США Джеффрі Пайєтт запевнив, що відповідна робота триває на рівні G7+ та безпосередньо США, а спеціальний посланник міністра закордонних справ Італійської Республіки з питань відбудови та зміцнення стійкості України Давіде Ла Чечиліа наголосив, що після масованих атак підтримка української енергетики має посилитися, над чим і працює Італія, що зараз головує у G7.

Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024