Тато виграє всі тендери, а донька насолоджується життям: як живе родина сільського голови Миколи Греченюка

Беатриса Греченюк

Беатриса Греченюк, чий тато Микола Греченюк – власник ФОПу з села Підвиноградів виграє чи не всі державні тендери на ремонти та розчистку доріг у Виноградівському районі Закарпатської області, веде розкішний стиль життя, пише видання 368.media.

Микола Греченюк у 2010 році став депутатом Підвиноградівської сільської ради, що після адміністративно-територіальної реформи входить у Виноградівську міську територіальну громаду. Населення села – близько 4000 осіб. На момент виборів Греченюк зазначав, що є приватним підприємцем. У 2009 році він зареєстрував ФОП з основними видами діяльності – вантажний автомобільний транспорт та спеціалізовані будівельні роботи.

ФОП настільки успішний, що з 2016-го по січень цього року виграв майже 370 бюджетних тендерів. Більшість з них відбувалась без жодної конкуренції та на договірній основі.

Наприклад, у січні 2024 року ФОП Греченюка виграв тендер на послуги з прибирання снігу на території Виноградівської ОТГ на 400 тис. гривень. Він був єдиним учасником. Термін надання послуг з січня по грудень цього року. Але ж напевно, що сніг прибирати Греченюку потрібно буде щонайбільше 3-4 місяці за рік.Подібний тендер, але вже на 600 тис. гривень, ФОП Греченюка вигравав і у 2023 році. Тоді він теж був єдиним учасником.Але найбільш дороговартісний тендер Греченюку пощастило виграти восени 2018 року. Він стосувався капітального ремонту трохи менше ніж 2 км дороги в селищі міського типу Вилок, що розташоване впритул до кордону з Угорщиною. Його вартість сягала 746 тисяч гривень.

Село Підвиноградів, в якому живе Микола Греченюк, досить добре відоме у вузьких колах. Воно розташоване в 11 кілометрах від угорського кордону і в 12-ти від румунського. У 2018 році журналісти «Української правди» зняли сюжет про те, як тут живе найбагатше ромське поселення Закарпаття. «Ковані ворота з позолотою, вежі, арочні вікна, мармурові колони та сходи – цю пафосну частину Підвиноградова часто порівнюють із київською Конча-Заспою чи підмосковною Рубльовкою», — говориться у репортажі.

У 2015 році, коли Греченюк був депутатом сільської ради від Партії регіонів, його рідні та наближені особи отримали в Підвиноградові щонайменше чотири земельні ділянки. Таким чином вони реалізували своє право на безкоштовне отримання землі, гарантоване кожному українцю Конституцією.

Так, за рішенням сільської ради ділянки отримали Греченюк Беатриса Миколаївна (дочка), Греченюк Михайло Васильович (брат), Крайнер Михайло Михайлович (за даними ЗМІ, водій Греченюка), Крайнер Маріанна Олександрівна (дружина водія Греченюка). Суди з приводу виділення цих земельних ділянок тривали аж до 2021 року. Але своє право на землю зазначені особи таки відстояли.

Сам Микола Греченюк має в Підвиноградові чотири земельні ділянки та будинок. Його дочка Беатриса загалом три ділянки та власний маєток.Микола Греченюк також є засновником ТОВ «Лігаспецбуд», якому теж щастить із тендерами. Так, за даними «Прозоро» ця фірма була учасником щонайменше 124 конкурсів і загалом виграла підрядів на суму близько 370 млн гривень

Чоловіком Беатриси є не менш відома особистість. Андрій Петьовка – син народного депутата Василя Петьовки, який є двоюрідним братом іншого нардепа Івана Балоги. Андрій Петьовка має автобізнес, а також він невдало балотувався в Мукачевому від партії «Рідне Закарпаття». У червні 2022 року, у розпал війни Росії проти України, нардеп Василь Петьовка попросив керівництво Закарпатської обласної військової адміністрації для сина перепустку на виїзд за кордон терміном на три місяці. Звісно, можливість виїзду була підкріплена тим, що Андрій Петьовка нібито є волонтером від Благодійного фонду «Наша паляниця».

У списку тих, для кого Василь Петьовка просив дозвіл, також можна побачити і його свата – Миколу Греченюка. Із приводу замовлення цих перепусток на виїзд за кордон Національне агентство з питань запобігання корупції склало на Петьовку адмінпротокол. Але після запевнень, що і син, і сват повернулись в Україну із волонтерською допомогою, НАЗК більше не мало до нього претензій.

У липні 2022 року, коли діяли зазначені вище перепустки, Беатриса Греченюк народила дочку, тож можна припустили, що в цей час батько і чоловік просили дозвіл на виїзд за кордон не для волонтерства, а для придбання подарунків на родинне свято.

Але в найбільш розкішну подорож, судячи з Instagram, Беатриса Греченюк відправилась у вересні 2023 року. Жінка з дочкою, а можливо, і чоловіком, відпочивали в Італії. І не просто десь в готелі, а в справжньому палаці.

Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024

Роман Терещенко загинув: прощання з героєм на Полтавщині
07.03.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024