Українські газовики спрямували 83% коштів за розподіл газу на зарплати, податки та розрахунки за технологічний газ

ргк

Газорозподільні компанії, що працюють під брендом РГК, спрямували 83% отриманої тарифної виручки на виплату зарплати працівникам, сплату податків та розрахунки з групою "Нафтогаз" та ОГТСУ за технологічний газ.

Об этом сообщает Русский репортер


Водночас 3,8 млрд грн не було отримано операторами ГРМ через воєнні дії, зупинку підприємств та виїзд громадян за кордон, повідомляє пресслужба РГК.

Зазначається, що найбільшою статтею витрат у минулому році стала оплата праці. На це спрямовано 6,4 млрд₴ Оператори ГРМ зберегли всі робочі місця з початком війни і здійснили релокацію частини працівників з "бойових" регіонів.

Другою за розміром статтею витрат стали податки. До державного та місцевих бюджетів у вигляді податків було спрямовано 4,9 млрд₴ Це на 14% більше, ніж у довоєнному 2021 році.

На третій сходинці – витрати на закупівлю технологічного газу. Загалом на розрахунки з групою "Нафтогаз", ДК "Газ України" та ОГТСУ спрямовано 3,2 млрд₴

"Газорозподільним компаніям, які працюють під брендом РГК, вдалося забезпечити стабільність газорозподільних систем в зоні бойових дій і швидко відновлювати пошкоджені газові мережі після деокупації. Нам вдалося в умовах війни утримати досить високий рівень розрахунків на рівні 83%", – говорить Олексій Тютюнник, генеральний директор Регіональної газової компанії.

За його словами, це дало можливість забезпечити розрахунки з основними контрагентами, здійснювати капітальні вкладення в реконструкцію та відновлення газових мереж, сприяти зміцненню обороноздатності України.

Українські газовики спрямували 83% коштів за розподіл газу на зарплати, податки та розрахунки за технологічний газ 01

Близько 450 млн грн було спрямовано на відновлення розподілу газу на деокупованих та постраждалих внаслідок бойових дій територіях.

Крім цього РГК у 2022 році активно підтримувала Збройні сили України та надавала гуманітарну допомогу. На ці потреби спрямовано близько 181 млн₴

Водночас газорозподільні компанії не отримали 3,8 млрд грн, які НКРЕКП передбачила у тарифах. Недоотримання тарифної виручки пояснюються воєнними діями, вимушеною міграцією українців за кордон та зупинкою промислових підприємств.

При цьому, у 2023 році ситуація може погіршитися. РГК прогнозує, що через продовження війни рівень розрахунків буде падати. На це впливають також величезні руйнування будинків, підприємств та інфраструктури газорозподільних мереж.

Источник: Редакция

Новости
Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024