Портовики Кубракова за 42 мільйони замовили дизель дорожче на 10-15% від інших топ-замовників

Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» 17 лютого уклала угоду на постачання дизельного палива для своїх філій в різних містах України на 42,28 млн₴ Ціна палива завищена щонайменше на 10% у порівнянні з іншими закупівлями великих замовників у цей період. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Об этом сообщает Архив компромата


Законтрактовано поставку 770 тон дизелю до кінця квітня у філії АМПУ в містах Київ, Миколаїв, та кількох місцях Одеської області, у тому числі в Ізмаїлі. Для всіх них визначено ціну дизеля 58,64 грн за кілограм. У перерахунку на літри це дає ціну 49,26 грн/л. Паливо мають доставляти по адресам замовника партіями не менше 2 тон.


Серед інших мільйонних угод на поставку дизел наливом у лютому – це найдорожчий контракт у «Прозорро» з проаналізованих «Нашими грошима». При цьому дешевше замовляють паливо навіть у ті самі міста, що і АМПУ.


Дані про ринкові ціни на дизельне паливо у січні-лютому від “Консалтингової групи “А-95”. Незначне перевищення тендерних цін пояснюється тим, що державні замовники оплачують паливо через 10 днів або більше. А ринкові ціни стосуються угод з передоплатою, або оплатою по факту придбання.



Наприклад, держпідприємство «Ізмаїльський морський торговельний порт» 14 лютого замовило дизель в перерахунку на літри по 44,94 грн/л. Так само йдеться про поставку палива наливом на склад замовника, але ціна майже на 5 гривень менша, ніж для Адміністрації Ізмаїльського морського порту в контракті АМПУ.


Ще дешевше замовила дизель «Укрпошта» 15 лютого – по 43,55 грн/л з доставкою на склад у Києві.


Найдешевше паливо у мільйонних контрактах у лютому виявилось у «Київпастрансу». Комунальні автоперевізники на початку лютого уклали два контракти на 150 мільйонів гривень з поставкою палива на весь рік. Ціна була визначена 49,49 грн/літр та 50,80 грн/л. По одному з них ціною 74 млн грн вже кілька разів уклали додаткові угоди про зменшення ціни і з 16 лютого діє ціна 43,14 грн/л.


Постачальником «Адміністрації морпортів» за результатом «відкритих торгів з особливостями» обрано одеське ТОВ «Пейд» Мусліма Келоєва. Його брат Мурад Келоєв був засновником ТОВ «Тандем-ойл», що також займалось поставкою палива портовикам. Це сини керівника одеської організації «Діаспора чеченського народу» Муси Келоєва.


Єдиним конкурентом на торгах було дніпропетровське ТОВ «ДЗД-транс» Віталія Цупрова.


Торги проводились за новими правилами 2023 року – без тритурового аукціону. Учасники зробили лише стартові пропозиції і по ним обрали переможця.


При цьому замовник дозволив подавати на тендер пропозиції вищі від очікуваної вартості на 2%. Обидва учасника так і зробили, тому контракт з переможцем вийшов навіть на 760 тисяч дорожчим від очікувань замовника.



ДП «АМПУ» з червня 2022 року очолює Олексій Востриков. Його призначили за поданням міністра інфраструктуру Олександра Кубракова. У 2019 році голова Укравтодору Кубраков призначав Вострікова керівником Служби автомобільних доріг у Рівненській області.

Источник: Правда РУ

Новости
Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024

Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів
10.03.2024