США ввели санкції проти 22 компаній та фізосіб за допомогу Росії ухилятися від санкцій

санкції

США ввели санкції щодо 12 компаній та 10 фізичних осіб, які допомагають російській владі ухилятися від західних санкцій.

Об этом сообщает Люди


"Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадило повні блокуючі санкції щодо 22 фізичних та юридичних осіб у різних країнах, пов’язаних із мережею ухилення від санкцій, що підтримує російський військово-промисловий комплекс", – сказано в повідомленні Мінфіну США, пише Інтерфакс-Україна.

У повідомленні уточнюється, що зазначене рішення було здійснено відповідно до Виконавчого указу 14024, і є частиною стратегії США щодо методичного та інтенсивного припинення зусиль з ухилення від санкцій по всьому світу, виявлення посередників та посібників та обмеження доступу Росії до доходів, необхідних для того, щоб вести жорстоку війну проти України.

Санкції, зокрема, введено проти очолюючого російську мережу щодо ухилення від санкцій торговця зброєю з Кіпру Ігоря Зіменкова, його сина Джонатана Зіменкова, а також низки компаній та фізосіб, яких у американському Мінфіні вважають частиною так званої "Мережі Зіменкова". Серед них – сінгапурська компанія Asia Trading & Construction PTE Limited, а також її директор Серена Бі Лін Нг, яка постачала до РФ електрооптичні та інфрачервоні пристрої після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року, компанія Texel FCG Technology 2100 Limited, кіпрський торговець зброєю Александр Вольфович із синами та інші.

У відомстві додають, що відтепер усе майно, яке належить зазначеним особам та підприємствам на території США або під контролем представників США, заблоковане.

"Крім того, будь-які організації, які прямо чи опосередковано належать одному чи кільком заблокованим особам на 50 і більше відсотків, також блокуються", – підсумували в Мінфіні США.

Источник: Скелеты в шкафу

Новости
Українці задоволені початком бойових дій на території рф – "Active Group"
28.03.2024

Нобелівські лауреати закликали не визнавати Путіна президентом й збільшити допомогу Україні
27.03.2024

Латвійська airBaltic готова відновити польоти до та з трьох українських міст, як тільки дозволять безпекові умови
26.03.2024

Латвійська airBaltic готова відновити польоти до та з трьох українських міст, як тільки дозволять безпекові умови
26.03.2024

Зарплата в 259 млрд грн и "собака-погрызяка": курьезы в декларациях чиновников
25.03.2024

Про розкрадання лісового господарства у Кутівській філії ДПСліси України директором Юрієм Соймою
21.03.2024

Азарова судитимуть за держзраду і антиукраїнські меседжі в Telegram
21.03.2024

Голод у Газі через обмеження Ізраїлю на ввезення гумдопомоги може вважатися воєнним злочином – ООН
20.03.2024

Путін програє Буданову. І не тільки вибори
19.03.2024

ЄС до кінця березня передасть Україні половину з обіцяного мільйона снарядів
19.03.2024