ОВА: ситуація в регіонах України станом на 31 січня

По Чернігівській області за минулу добу ворог стріляв вісім разів із мінометів та артилерії. Били росіяни по території Корюківського та Новгород-Сіверського районів. Без жертв та руйнувань. Про це йдеться у зведенні від ОВА станом на ранок.

Об этом сообщает Преступная Россия

У Сумській області вчора протягом дня ворог здійснив обстріли Білопільської та Есманьської громад. Було зафіксовано 18 "прильотів". Також росіяни скидали на територію Великописарівської громади вибухові пристрої (типу ВОГ). Попередньо – в усіх випадках без жертв та руйнувань.

У Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Чарівне, Новоданилівка, Малинівка, Гуляйполе, Оріхів, Новоандріївка, Ольгівське, Білогір’я, Мала Токмачка, Щербаки, Верхня Терса, Кам’янське, Степове, Малі Щербаки. Є руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті ворожих обстрілів. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

У Дніпропетровській області від ворожих обстрілів знову потерпав Нікопольський район – вночі росіяни завдали удару з важкої артилерії по Мирівській громаді. Без жертв. У селі Вищетарасівка пощкоджені три приватні будинки, дві господарські споруди та лінія електропередач.

У Харківській області на Слобожанському напрямку окупанти обстріляли райони населених пунктів: Ветеринарне, Глибоке, Стрілеча, Борисівка, Нескучне, Стариця, Огірцеве, Верхня Писарівка, Вовчанськ, Бударки, Новомлинськ та Дворічна. На Куп’янському напрямку від ворожого вогню постраждали: Синьківка, Куп’янськ, Іванівка, Кислівка і Котлярівка. У Вовчанську через обстріли загинув 62-річний цивільний чоловік. Жінка 83 років отримала поранення. Стан середньої тяжкості. Також у Вовчанську обстрілами пошкоджена будівля відділку поліції, багатоквартирні житлові будинки, ангари підприємства. У Куп’янську пошкоджена будівля відпочинку локомотивних бригад виробничого підрозділу "Локомотивне депо Куп’янськ" АТ "УЗ" та приватні будинки.

У Луганській області росіяни продовжують вести наступальні дії на Лиманському та Бахмутському напрямках, зазнаючи великих втрат. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах Новоселівського та Білогорівки. На Куп’янському напрямку від ворожого вогню постраждали Новоселівське і Андріївка. На Лиманському напрямку росіянами обстріляні Новоєгорівка, Макіївка, Невське, Червонопопівка, Кремінна та Діброва. Ситуація в області залишається складною.

У Донецькій області вночі росіяни провели обстріл околиць Авдіївки. По лінії оборони навколо міста протягом ночі тривали хаотичні поодинокі обстріли позицій. Сьогодні зранку – артобстріл центральної частини Авдіївки. Незмінно важка ситуація поблизу Соледара, Бахмута, Вугледара, Авдіївки, Очеретинської та Мар’їнської громад. Напередодні вдень юув ракетний обстріл Іванопілля Костянтинівської громади. Пошкоджені приватні будинки. Обстріл селища Нове Часовоярської громади. Пошкоджені приватні будинки. Вчора ввечері – обстріл Торецька. Пошкоджені наземні приміщення шахти. Без постраждалих. Протягом доби були два обстріли центральної частини Курахового. Пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки, одна людина поранена. За добу на Донеччині – троє поранених цивільних.

У Миколаївській області вночі ворог здійснював обстріл з ракетних систем залпового вогню по Куцурубській громаді. Постраждалих та руйнувань немає. Вчора кілька разів окупанти завдавали артилерійських ударів з РСЗВ по акваторії та населеному пункту Очаківської громади. Внаслідок чого зруйновано та пошкоджено адміністративні будівлі, житлові будинки та господарські споруди. Без жертв.

У Херсонській області, за інформацією ГШ ЗСУ, обстрілів з РЗСВ, ствольної артилерії та мінометів зазнали райони населених пунктів Берислав, Одрадокам’янка, Токарівка, Львове, Іванівка, Антонівка, Херсон, Первомайське, Берегове та Велетенське.Протягом доби поранених та загиблих немає. Не припиняються обстріли в населених пунктах Голопристанської громади. Так, від вибухів постраждав цивільний об’єкт в м. Гола Пристань. Без постраждалих. Окупанти продовжують мародерити в будинках, господарі яких виїхали. За наявною інформацією, в місцевих школах населених пунктів Каховського району російські окупанти забороняють школярам навчатись онлайн за українською програмою. Місцеві викладачі відмовляються навчати дітей за російською програмою. Зі звільненої частини області евакуйовано 84 особи, з них 18 – діти.

Нагадаємо, останнім часом ворог щоденно обстрілює Чернігівську та Сумську області. Учора в Сумській обстріляли три громади.

Угорі: те, що залишилося від міста Мар’їнка. Скріншот з відео


Источник: Скелет РУ

Новости
Нобелівські лауреати закликали не визнавати Путіна президентом й збільшити допомогу Україні
27.03.2024

Латвійська airBaltic готова відновити польоти до та з трьох українських міст, як тільки дозволять безпекові умови
26.03.2024

Латвійська airBaltic готова відновити польоти до та з трьох українських міст, як тільки дозволять безпекові умови
26.03.2024

Зарплата в 259 млрд грн и "собака-погрызяка": курьезы в декларациях чиновников
25.03.2024

Про розкрадання лісового господарства у Кутівській філії ДПСліси України директором Юрієм Соймою
21.03.2024

Азарова судитимуть за держзраду і антиукраїнські меседжі в Telegram
21.03.2024

Голод у Газі через обмеження Ізраїлю на ввезення гумдопомоги може вважатися воєнним злочином – ООН
20.03.2024

Путін програє Буданову. І не тільки вибори
19.03.2024

ЄС до кінця березня передасть Україні половину з обіцяного мільйона снарядів
19.03.2024

Шольц решил не поздравлять Путина с "переизбранием"
18.03.2024