Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Саудівської Аравії

Держсекретар США Ентоні Блінкен вітається директором відділу протокольних питань МЗС Саудівської Аравії Мохаммедом Аль-Гамді під час візиту до Ер-Ріяду, Саудівська Аравія, 29 квітня 2024 року

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Саудівської Аравії 29 квітня.

Це – перша зупинка в його поїздці на Близький Схід, метою якої є обговорення з арабськими партнерами ситуації в Газі й заклики до прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу здійснити кроки для покращення гуманітарної ситуації в Секторі Гази.

Очікується, що в Ер-Ріяді Блінкен зустрінеться з високопоставленими лідерами Саудівської Аравії і проведе ширшу зустріч із колегами з п’яти арабських держав – Катару, Єгипту, Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів і Йорданії – для подальшого обговорення того, яким чином управляти Сектором Гази після завершення війни, заявив під час спілкування з журналістами високопоставлений чиновник Держдепартаменту.

Минулого тижня в Пентагоні повідомили, що війська США розпочали будівництво морського пірсу біля узбережжя Сектору Гази, який має на меті пришвидшити потік гуманітарної допомоги в анклав, де триває військова операція Ізраїлю проти угруповання «Хамас» (визнаного терористичним в ЄС і США).

Будівництво причалу планують завершити на початку травня.

Президент Джо Байден оголосив про намір звести пірс у березні, коли гуманітарні організації закликали Ізраїль полегшити доступ для поставок допомоги в Газу наземними шляхами. Присутність американських військових безпосередньо на території сектора не передбачається.

Гуманітарна криза в Секторі Гази, керованому «Хамасом», викликає все більшу стурбованість західних держав, лунають застереження про ризик голоду.

Форум

Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024