Острівець стабільності

Скільки разів кожен з нас поховав себе? Скільки разів кожен з нас помирав в думках? Скільки разів кожен з нас прийняв цю боротьбу і вже не уявляє іншої долі для себе. Або відстояти державність, націю, а потім вже територію. Або померти. Скільки разів кожен з нас думав: «Це моя доля, я її не обирав , але прийняв. І я не хочу передавати цю війну у спадок своїм дітям».

Скільки разів кожен з нас подумав: «Нехай діти їдуть в іншу країну, а я… А я маю померти на цій землі, в якій лежать мої закатовані цивільні друзі, або мої побратими».

Ми чіпляємось один за одного. Наші долі вже багато разів переплелись. Кожен з нас знаходить свій острівець стабільності в людині, яка, як тобі здається, знає рецепт, як вижити в цій війні як фізично, так і психологічно.

Хтось дивиться на мене, на когось рівняюсь я.

Але, коли мене накриває цунамі розпачі. Коли попереду ти бачиш темну ніч, і немає жодного вогника. І ти не знаєш куди і як йти. Ти не знаєш, те що ти робиш правильно чи ні. Має сенс чи ні. Ти відчуваєш себе, як випалена вщент земля. І тоді вже ти намагаєшся знайти того, хто покаже в яку сторону йти до твого острівця стабільності. Ти його знаходиш, тобі трохи легше, ти починаєш відчувати, що ти дихаєш. Але. Ти дивишся навколо, і бачиш інших людей, які в пітьмі шукають свій острівець. І вже ти їм вказуєш дорогу.

Хоч на пʼять хвилин, хоч на хвилину, хоч вдихнути, нарешті, повні груди повітря, та розправити плечі, на яких лежить твоє особисте, те, що пережив ти. Я замислилась. Одинадцятий рік в моєму житті війна. Чи мене питали при народженні, хочу я цього чи ні? Чи обирала я собі такий шлях? Чи зможу я його подолати?

І ось. Пʼять хвилин на своєму острівці я посиділа. А далі. Далі допомагати іншим, бо треба. Бо для когось я і є, острівець стабільності.

Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Борсук
02.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Швейцарія приєднається до проєкту спільної європейської ППО "Небесний щит"
10.04.2024